Wie ben ik

Wie ben ik?

Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in mensen. Ik kon me moeiteloos aanpassen aan ieder mens, me inleven in hun situatie en troosten indien nodig. Mijn hooggevoeligheid zorgde ervoor dat ik enorm snel kon aanvoelen welke noden iemand had en welke emoties er zich afspeelden in een persoon. Ik vermoed dat ik daarom ook de opleiding tot verpleegkundige heb gekozen. Ik dacht ook dat ik steeds voor anderen moest zorgen aangezien ik dit als kind al deed door de psychische ziekte van mijn moeder. Als oudste dochter van 3 voelde ik het als mijn plicht om te zorgen dat iedereen het goed had. Dit legde een groot verantwoordelijkheidsgevoel op mijn schouders. 

Op mijn 28ste kwam ik tot het besef dat ik al heel mijn jonge leven gezorgd had voor anderen waardoor ik uiteindelijk niet meer wist wie ik was. Ik veranderde enkele keren van job en kwam hierna terecht in een groot farmaceutisch bedrijf. Het was een fijne en leerrijke job met een grote verantwoordelijkheid, iets wat mij niet onbekend was.  Toch belandde ik na 7 jaar in een burn-out. Deels door het perfect willen zijn voor anderen en mezelf te vergeten. Grenzen stellen voor mezelf vond ik heel moeilijk. Ook voelde ik intuïtief al aan dat dit voor mij niet de juiste manier was om mensen te helpen.  

Ik was me er gelukkig wel van bewust dat ik de periode dat ik thuis was moest gebruiken om mezelf te versterken, vooral psychisch en emotioneel. Ik wou weten waarom ik in deze situatie was beland. Hierna ben ik dan gestart met verschillende opleidingen zoals, EFT (Emotional Freedom Techniques), kinesiologie, meditatie, kosmosofie, voedingsconsulent en gezondheidsconsulent. 

Ik leerde mezelf kennen als een holistisch mens met verschillende noden. 

Tijdens mijn EFT-opleiding heb ik kunnen werken aan mijn eigen vastgeroeste overtuigingen, angsten, trauma’s,… . Er kwamen ook zaken naar boven vanuit het onderbewuste, zoals de reden achter mijn behulpzame aard. Achteraf gezien was dit een ware bevrijding. Ik voelde me zekerder over mezelf, wist beter wie ik was, wat ik wou en ik kon alles ook beter in perspectief bekijken. We zijn immers allemaal mensen met grote en kleine trauma’s en angsten. En hoe meer bagage we kunnen opruimen en verwerken, hoe meer we kunnen groeien. 

Zorgen voor mezelf implementeerde ook de zorg voor mijn eigen lichaam, want een gezond lichaam is de basis van een gezond leven. Door kennis op te doen in de orthomoleculaire voedingsleer en inzicht in mezelf te verkrijgen heb ik mijn zwakke plekken leren ondersteunen door middel van de juiste voeding en supplementen. Rust in mijn hoofd creeër ik door geregeld te mediteren en de juiste mindset te implementeren. Hierdoor lukt het om beter bij mezelf te blijven en mijn eigen pad te volgen. 

De kennis die ik heb opgedaan zou ik graag willen delen met anderen, om zo inzichten te kunnen geven om te groeien en te worden wie we werkelijk zijn, zodat we ons eigen pad kunnen volgen.